Όμορφοι άνθρωποι.

Ποιοι να είναι αυτοί οι όμορφοι άνθρωποι;

Να ‘ναι οι ψηλοί, οι γαλανομάτηδες; Να ‘ναι αυτοί με τις τέλειες αναλογίες, αυτοί με το μοδάτο ντύσιμο;

Από την αρχαιότητα η συμμετρία είχε σημασία, και το ωραίο ήταν για τους περισσότερους φιλοσόφους ένα χαρακτηριστικό αντικειμενικό στη βάση του.Σήμερα, το ωραίο μπορεί να αποκτηθεί με χίλιους δυο τρόπους. Γυμναστήρια, δίαιτες, πλαστικές , χάπια. Άλλοι δύσκολοι, άλλοι εύκολοι το αποτέλεσμα οπτικά είναι το ίδιο.

Εν τέλει,πόσο ξεχωρίζουν τώρα οι άνθρωποι που διαθέτουν το ωραίο;

Μήπως όμορφοι, είναι οι άνθρωποι που μας ομορφαίνουν την ψυχή;

Ξέρετε ποιούς λέω..

Αυτούς που θα σε ακούσουν στο τηλέφωνο και θα καταλάβουν ότι είχες άσχημη μέρα με την πρώτη φράση που θα βγει από το στόμα σου.Αυτούς που θα σε ακούσουν και θα προσπαθήσουν να σε καταλάβουν χωρίς να κριτικάρουν την κάθε σου κίνηση.

Αυτοί οι άνθρωποι σίγουρα έχουν και τα δικά τους προβλήματα αλλά δεν θα αρνηθούν ποτέ να σε ακούσουν να τους μιλάς για τα δικά σου στις 6 το ξημέρωμα.

Σαν να είναι οι ψυχές τους τόσο υπέροχες που ξεχυλίζει η ομορφιά από παντού και δεν μπορείς παρά να χαμογελάσεις όσο είσαι δίπλα τους.

Οι καλύτερες στιγμές μαζί τους φέρνουν μελαγχολία,μνήμες με ασυνήθιστες μουσικές,αλκοόλ και άφθονο γέλιο.

Είναι οι άνθρωποι που τους ξεχωρίζεις για τον τρόπο που ανάβουν το τσιγάρο τους ή τον τρόπο που περνούν τα μαλλιά τους πίσω από το αυτί τους, ή για το πως μονίμως κουνούν νευρικά το πόδι τους.

Και η ματιά τους πάντα ξέρει. Ξέρει τα πάντα και εσύ νιώθεις σαν μικρό παιδί γιατί δεν μπορείς να τους κρυφτείς.

Είναι εκεί για να σου δίνουν την συμβουλή τους με μια ειλικρίνεια που πάντα σε προβλημάτιζε γιατί πίστευες ότι η ειλικρίνεια πληγώνει,αλλά η δική τους ποτέ.

Και να τους βλέπεις να πληγώνονται είναι το χειρότερο,γιατί δεν μπόρεσες να καταλάβεις πως κάποιος κατάφερε να πληγώσει έναν τόσο όμορφο άνθρωπο.

Και η δική τους η χαρά είναι διπλή για σενα γιατί ξέρεις πόσο τους αξίζει να χαμογελούν.

Μπορεί να σκέφτηκες κάποιον όσο το διάβαζες, μπορεί και όχι. Εγώ θα σε παροτρύνω όμως να γίνεις όμορφος άνθρωπος για κάποιον άλλο, να μείνεις ρε συ στο μυαλό κάποιου, όχι για τις πουστιές που του έπαιξες, αλλά επειδή ήσουν εκεί.

Και άμα νομίζεις πως ακόμα δεν βρήκες τον δικό σου όμορφο άνθρωπο να μην ανησυχείς,γιατί μπορεί να είναι οποιοσδήποτε,και εδώ κρύβεται η μαγεία. Για το κλισέ του τέλους, το είπε και η αλεπού στον μικρό πρίγκιπα, “Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά.Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν.”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: