Τις επιλογές σου να τις τιμάς.

Σε ένα από αυτά τα υπερβολικά βαρετά βράδια,που ο εγκέφαλός σου από την πλήρη αδράνεια παίρνει μπρος και σκέφτεται διάφορα, κατέληξα στο ότι  η λέξη “επιλογή” δεν είναι τρομακτική μόνο για τους αναποφάσιστους.

Για την ακρίβεια,οι επιλογές μας είναι πιο τρομακτικές και από την Βανδή όταν τραγουδάει Ξύλινα Σπαθιά -και πείτε μου εσείς αν υπάρχει κάτι χειρότερο -. Μας στοιχειώνουν, κυρίως αφού έχουμε ακολουθήσει το οποιοδήποτε μονοπάτι . Τότε είναι που θα σκύψουμε το κεφάλι και θα πούμε ” Συμπεριφέρθηκα χαζά…”, που θα μετανιώσουμε κάθε ώρα και στιγμή της επιλογής εκείνης και θα χάσουμε κάθε είδους αυτοεκτίμηση μέχρι να καταλάβουμε τι συμβαίνει στ’ αλήθεια.

Όποιο μονοπάτι και να διαλέξεις στη ζωή σου ανάμεσα στα χιλιάδες σταυροδρόμια -γιατί αυτό είναι η ζωή μας, μία διαδρομή από το ένα μονοπάτι στο άλλο- ποτέ δεν θα είσαι πλήρως ικανοποιημένος, γιατί πάντα κάτι θα μπαίνει στο θυσιαστήριο. Μυαλό vs Καρδιά, Θέλω vs πρέπει, Ευτυχία vs Επιτυχία και πάει λέγοντας…

Και αν θες εν τέλει να μιλήσουμε για χαζές συμπεριφορές, να μία. Να μην τιμάς τις επιλογές σου.

Αυτές σε ορίζουν, είναι οι μπογιές της ζωής σου, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δώσεις το περιθώριο στον εαυτό σου να τις αμφισβητεί. Κάθε τι που κάνεις λάθος να το λαμβάνεις ως μία ευκαιρία να βελτιωθείς, όχι ως ένδειξη αχρηστίας. Και αν είσαι συνειδητοποιημένος ξέρεις πολύ καλά τι θα κάνεις. Θα ζητήσεις μια συγγνώμη αληθινή εκεί που πρέπει και θα προχωρήσεις.

Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω, εξάλλου εκεί βρίσκεται το δύσκολο κάθε φορά που πρέπει να διαλέξεις ένα μονοπάτι. Μέχρι να πάρεις την απόφαση όλα είναι πιθανά..Η ζωή όμως δεν υφίσταται στις αναμονές.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: