Ποια είναι η αξία σου;

Αν ψάξεις την λέξη αξία σε κάποιο λεξικό θα δεις πως πάνω-κάτω προσδιορίζεται ως:  το σύνολο των θετικών ιδιοτήτων ενός ανθρώπου, χάρη στις οποίες τον εκτιμούν οι άλλοι και θεωρούν τη συμβολή του στον πνευματικό, κοινωνικό ή επαγγελματικό τομέα σημαντική.

Το πόσο εκτιμούν δηλαδή την ύπαρξή σου είναι κάτι υποκειμενικό και επομένως μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι. Πες μου τώρα λοιπόν ότι δεν έχεις αξία, και μετά πες μου και τον λόγο.

Η αξία σου αγαπητέ μου άνθρωπε, δεν βρίσκεται στο τι ρούχα σου αρέσει να φοράς, στον αριθμό που δείχνει μια ζυγαριά , ούτε στο πόσο σου αρέσει το σεξ.Βρίσκεται εκεί που οι περισσότεροι συνήθως δεν ψάχνουν γιατί είναι υπερβολικά απασχολημένοι με το να κουβεντιάζουν το καινούριο σου κούρεμα.Και μάντεψε. Μόνο εσύ μπορείς να δώσεις αξία στον εαυτό σου.

Που λες, για να έχεις πραγματική αξία στον πλανήτη Γη δεν χρειάζεται πολλά,κι ας φαίνεται το αντίθετο.

Χρειάζεται να είσαι εκεί γι’ αυτούς που αγαπάς.Να παίρνεις θέση,να λες την άποψή σου.Και να μπορείς να την υποστηρίξεις με επιχειρήματα -δεν είναι καλοί καιροί αυτοί για τους ξεροκέφαλους και τους αμαθείς.-Χρειάζεται να ακολουθείς τα όνειρά σου, γιατί χωρίς αυτά δεν έχει αξία ούτε η ίδια η ζωή.

Γεμίσαμε με ανθρώπους που τα ξέρουν όλα και παράλληλα τίποτα.Αν-θρώπους που δεν θα τους περάσει καν από το μυαλό να απλώσουν το χέρι τους εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Μην είσαι σαν όλους τους άλλους.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: