Ναι. Η ζωή σου είναι βαρετή.

Πόσες φορές έχεις πέσει στο τρυπάκι να κάνεις απολογισμό της ημέρας που πέρασε και να συνειδητοποιείς ότι δεν είχε καμία διαφορά σε σχέση με κάθε άλλη μέρα;

Αν έκανα την ερώτηση σε εμένα, θα σου έλεγα «πολλές» . Πολλές μέρες που αν είχαν φίλτρο στο instagram θα ήταν σίγουρα το aden. Μουντές, μελαγχολικές ίσως, με μπόλικη δόση νοσταλγίας για όσα πράγματα με περίμεναν εκεί έξω αλλά δεν είχα την ευκαιρία – ή μάλλον, δεν είχα το θάρρος, γιατί οι ευκαιρίες είναι παντού γύρω μας- να ζήσω. Σκέψεις που ίσως σε απογοητεύουν με την προσωπική σου πρόοδο αλλά είναι ό,τι πρέπει για να σου θυμίσουν ότι η ζωή σου είναι πιο βαρετή και από ταινία του star τα μεσάνυχτα.

βγες απο το κλουβι.jpg

Σε τρώει μέσα σου, και το ξέρεις. Οι μέρες που επαναλαμβάνονται είναι τα ταξίδια που δεν έκανες, τα μέρη που δεν είδες. Είναι οι φωτογραφίες που δεν έβγαλες, οι κουζίνες που δεν δοκίμασες, οι μουσικές που δεν άκουσες, οι ταινίες που δεν είδες. Είναι τα ρίσκα που δεν πήρες, οι βόλτες που δεν πήγες και οι καφέδες που δεν ήπιες. Είναι τα σ’ αγαπώ που δεν είπες, τα φιλιά που δεν έδωσες. Είναι οι άνθρωποι με το χαμόγελο χαραγμένο στα χείλη τους, είναι τα άτομα με ενδιαφέρον που δεν θέλησες ποτέ να γνωρίσεις επαναπαυόμενος σε ένα συνεχή βρόχο.

Χωρίς να το καταλάβεις σε έφαγε η καθημερινότητά σου. Η ζωή σου δεν έχει γίνει τίποτα άλλο πέρα από μια ανακύκλωση. Το «αύριο είναι μια καινούρια μέρα» μάλλον σε απογοήτευσε μία, ή δύο φορές, και είπες να μη δυσκολεύεις άλλο τον εαυτό σου. Ανακύκλωση. Τα χθεσινά συναισθήματα, και τις καθημερινές συνήθειες. Μόνο που κάθε φορά που ανακυκλώνεις το ίδιο ακριβώς πράγμα, αυτό φθείρεται. Μικραίνει, στενεύει, σε πνίγει, και το καταλαβαίνεις όταν θα βρεθεί κάποιος να σου το πει.

Ξύπνημα, καφές, δουλειά, φαγητό, ύπνος, ξύπνημα, καφές, «ας χαζέψω λίγο στον υπολογιστή» , ύπνος, Ξύπνημα, καφές, δουλειά, φαγητό, ύπνος, ξύπνημα, καφές, «ας χαζέψω λίγο στον υπολογιστή» , ύπνος, Ξύπνημα, καφές, δουλειά, φαγητό, ύπνος, ξύπνημα, καφές, «ας χαζέψω λίγο στον υπολογιστή» , ύπνος….

Αυτές είναι 3 μέρες, 72 ώρες, 4,320 λεπτά, 259,200 δευτερόλεπτα από τη ζωή σου.

Πόσα ακόμη νομίζεις πως σου έχουν μείνει;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: